Kamis, 19 November 2015

Ada Sebab Ia Dipanggil sangkakala malaikat

Ada Sebab Ia Dipanggil sangkakala malaikat

Laporan mabuk oleh sangkakala malaikat itu semakin meningkat. Terdapat benar-benar adalah sebab yang ia dipanggil itu. Jika anda makan atau membuat teh daripada itu, sangkakala malaikat itu adalah apa yang anda mungkin mendengar akan datang. Ia adalah ahli keluarga nightshade maut. Tip lain kepada bahaya termasuklah innoxia datura dan sangkakala Gabriel. Yang terakhir ini kadangkala dirujuk sebagai Jimson Weed.

Tumbuhan ini digunakan untuk mendapatkan yang cepat, tinggi separuh undang-undang. Malangnya, mereka yang menggunakan ia akan mendapat lebih banyak daripada mereka untuk tawar-menawar. Keputusan adalah menyakitkan untuk mangsa dan seluruh keluarga. Berikut adalah vignet yang akan memberi anda idea tentang apa yang perlu mencari.

John berjalan ke rumah hanya memakai sepasang seluar. Beliau berkaki ayam dan terdedah chested. Ini akan menjadi difahami olah ia adalah musim panas, tetapi suhu di luar adalah di bawah paras beku, dengan salji jatuh banyak. Dia berjalan ke sofa, duduk dan mula perbualan dengan meja kopi. Adik perempuannya terkejut, dan apabila dia bertindak balas seolah-olah meja sebenarnya mengambil bahagian dalam perbualan, dia pergi ke sana ibu bapa.

Apabila paramedik tiba, John telah pergi melalui peringkat dan agresif secara fizikal dihalang oleh bapanya. Paramedik berkata murid diluaskan dan perubahan dalam kadar hatinya. Apabila dia memukul hospital, dia tidak sedarkan diri.

Sebab untuk gejala John kekal misteri sehingga jururawat melihat melalui kandungan poket kanak-kanak itu dan mendapati satu benih paket kosong. Hadapan menggayakan tumbuhan dengan dedaunan hijau gelap dan cantik, bunga sangkakala berbentuk. Nama latin? Datura Innoxia.

Bahan kimia dalam tumbuhan ini merangkumi beberapa ubat pembedahan yang sangat kuat. Mereka bertindak pada sistem saraf pusat, menutup kadar jantung, pernafasan dan penghadaman. Tanpa penjagaan sokongan, dos berlebihan boleh membawa maut. Walaupun jumlah yang digunakan tidak membawa maut, beberapa atau semua syarat-syarat dinyatakan mungkin. Semua bahagian tumbuhan yang mengandungi racun.

Ada laman web di internet yang memberitahu anak-anak bagaimana untuk menyediakan banyak racun seperti bunyi sangkakala malaikat itu. Mereka memuji manfaat dan tidak menyebutkan kelemahan daripada mereka. Anak-anak anda juga mungkin terdedah kepada maklumat ini di sekolah, seperti kanak-kanak lain menyebut bahawa mereka telah digunakan atau sedang merancang untuk menggunakan tumbuh-tumbuhan tertentu.

Paket benih yang saya nyatakan mempunyai nama yang sama, Moonflower. Anda boleh menemuinya selama kira-kira dolar pada mana-mana pusat taman. Sesetengah orang menanam pokok sangkakala malaikat itu, yang sangat indah. Mempunyai bunga yang lebih besar daripada yang terdapat pada rumpai Jimson dan loji Moonflower itu. Mereka sebenarnya cukup besar untuk menjadi topi untuk kanak-kanak kecil ... yang bukan merupakan idea yang baik.

Bunga-bunga ini adalah apa yang telah melonjakkan ruam lawatan bilik kecemasan di kawasan kami pada masa ini. Kerana mereka adalah tumbuhan landskap, ia sukar untuk warga muda untuk menyedari potensi bahaya yang mereka menimbulkan. Ia adalah penting bahawa kita, sebagai ibu bapa dan / atau sebagai pendidik mengambil masa untuk memberitahu mereka apa yang tumbuh-tumbuhan ini boleh lakukan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar